"Cap a una comunitat que garanteixi els drets", centra la intervenció de la Fundació Tutelar a B·Debate

05/10/2017
Des d'avui i fins demà se celebra al CosmoCaixa de Barcelona una nova edició de B·Debate, que es presenta amb el títol "Societats Integradores i Discapacitat: Les ciutats obertes i intel·ligents des de les ciències socials", una iniciativa de Biocat i l'Obra Social "la Caixa", amb el suport de l'Institut Guttmann i la col·laboració de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP-UAB). Towards community environments that guarantee rights L'objectiu del SII B·Debate és crear un marc de treball en la intersecció dels coneixements de les ciències socials, les tecnologies de la informació i de la comunicació per:
  • Analitzar les necessitats de les persones amb discapacitat en relació a la seva vida social en aquest nou escenari: drets, empoderament, participació, etc.
  • Debatre com les ciutats obertes i intel·ligents han de ser models de societats integradores, i identificar les oportunitats que poden proporcionar per a les persones amb discapacitat.
  • Identificar i concretar els reptes per a que un nou escenari social sigui realment inclusiu per a les persones amb discapacitat.
En aquest context s'ha desenvolupat la conferència del director de la Fundació Tutelar de les Comarques Gironines, Josep Maria Solé, que ha estat convidat a participar juntament amb d'altres experts de primer nivell. Solé ha centrat la seva intervenció en l'anàlisi de la realitat i del treball que s'està duent a terme per avançar cap a una comunitat capaç de garantir els drets de les persones amb discapacitat. L'aparició de les noves tecnologies de la informació, i la globalització de l'economia i també de la informació suposà, ja des de principis del segle XXI, una profunda transformació social de caràcter estructural: família, treball, educació, informació, ocupació i participació política. Els temps biològics i sociològics dels cicles vitals de les persones: joventut, paternitat/maternitat o envelliment ens apareixen ja substancialment diferents. D'altra banda, les noves tecnologies han conduït a models de societat més orientades al ciutadà, on la gestió digital pot permetre-li una major participació en totes les esferes de la vida comunitària. És en aquest nou marc social on els objectius del B·Debate es centren en com les persones amb discapacitat poden interactuar en aquest entorn canviant; que pot suposar de vegades noves dificultats i nous reptes a assolir, però també noves oportunitats. Vegeu programa
"Cap a una comunitat que garanteixi els drets", centra la intervenció de la Fundació Tutelar a B·Debate

Participa a la contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya, segons l'Ordre TSF/115/2018, de 12 de juliol.

Programa finançat per la iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu amb un cofinançament del 91,89%.

 

Registre Fundacions 1817. Registre Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya S05710.

Registre de Grups d’Interès de l’Administració de la Generalitat i del Sector Públic. Número d’indicador 315.

Registre municipal d’entitats (Ajuntament de Girona) amb el número EH3234.

Cens d’Entitats de Voluntariat de Catalunya 001907-000.

La Fundació Support-Girona està acreditada amb l'ISO 9001:2015